Külső árnyékolók

Redőny

Vakolható tokos redőny:
Szinte észrevétlenül belesimul az épület homlokzatába, mert a redőny tokjának a széle egybeesik a már szigetelt fal síkjával.

Külső tokos redőny:
A nevébol adódóan az épület nyílászáróinak kulső oldalára van felszerelve.

Belső tokos redőny:
A nyílászáró fölé a nyílászáróval egyidőben kerül beépítésre.

Működtetésük történhet kézzel, ebben az esetben gurtnival vagy zsinórral történik a mozgatása. Motoros működtetésüek távirányítóval vagy fali kapcspolóval. Itt a mozgatást a tengelybe épített motor végzi. Készítünk még úgynevezett kombi redőnyt ami azt jelenti, hogy egy tokba van beépítve a redőny és a mobil szúnyogháló.

Zsaluzia

A lamellák dőlésszögének állításával tetszőlegesen szabályozhatjuk a belső fényviszonyokat. Véd a külső betekintéstol, a vakító napfénytől, uv- sugaraktól. Karbantartást gyakorlatilag nem igényel , időálló, időjárásálló. Szerelhető: ablak mélyedésbe, homlokzatra, acél vagy alumíniumlemezzel borított épületekre. Muködtetése történhet kézzel kardáncsuklós forgatókarral az épület falán vagy nyílászáró tokján átvezetve. Motoros müködtetéssel, a felfogósínbe szerelt elektromotor segítségével. Elektromos vezérléssel. Fény- és szélérzékelő automatikával.

Napellenző

A legelterjedtebb típus a csuklókaros napellenző. Jellemzője, hogy hatékony védelmet biztosít az árnyékolni kívánt területnek, mivel a ponyvát feszítő csuklókarok igény szerint állíthatók, nyithatók illetve zárhatóak. A napellenző ponyva kiválasztásához sokféle szín áll rendelkezésre, hogy megtaláljuk az épület arculatához megfelelő, harmonizáló típust.

Napvitorla

A fix napvitorlák, csak húrkolt , mikrohézagos hálóval készülnek, mivel az esővíz lefolyik róla vagy átcsepeg a szél pedig átfúj rajta és nem tépi le.
A csapadék és szél okozta károsodást megelőzhetjük a napvitorla dőlésszögének változtatásával vagy textilia feltekerésével. A napvitorla Márciustól-Októberig használható. A napvitorla sarkai textílfeszítőkkel az épületek homlokzatához, tetőgerendához, szarúfához, faszerkezethez, fémből vagy fából készült oszlopokhoz, egyedi konzolokhoz rögzíthetők.